Η κιτρική μονοϋδρική είναι ένα φυσικό οργανικό οξύ που εμφανίζεται με τη μορφή λευκών κρυστάλλων. Με τη χημική φόρμουλα C₆H₈O₇ · H₂O και μοριακό βάρος 210,14 g/mol, είναι μια πολυδιάστατη ουσία που έχει αποδειχθεί σε πολλές βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές. Η κιτρική μονοϋδρική, γνωστή επίσης με την ονομασία Citronensäure Monohydrat, είναι καταχωρημένη σύμφωνα με την έγκριση E330 και πληροί τις υψηλότερες απαιτήσεις ποιότητας.
Χημικά και δεδομένα ταυτοποίησης:
CAS-Αριθμός: 5949-29-1
EINECS-Αριθμός: 201-069-1
Η καθαρότητα της κιτρικής μονοϋδρικής είναι τουλάχιστον 99,5%, γεγονός που επιβεβαιώνει την εξαιρετική ποιότητα αυτού του προϊόντος. Χρησιμοποιείται συχνά στη βιομηχανία τροφίμων, ποτών, καλλυντικών και φαρμάκων, κυρίως ως οξύ, συντηρητικό, ρυθμιστής pH και σχηματιστής συμπλόκων.
Τιμές προδιαγραφών:
Οξαλικά (μετά από ξήρανση): ≤ 100 ppm
Αρσενικό: ≤ 1 ppm
Υδράργυρος (Hg): ≤ 1 ppm
Μόλυβδος (Pb): ≤ 0,5 ppm
Περιεκτικότητα σε νερό: ≤ 8,8 %
Συγκέντρωση θειικών (μετά από καύση στους 800°C): ≤ 0,05 %
Αυτές οι αυστηρές προδιαγραφές εγγυώνται ελάχιστη μόλυνση και καθιστούν την κιτρική μονοϋδρική ένα αξιόπιστο προϊόν για βιομηχανικές και εμπορικές διαδικασίες. Η ουσία είναι ιδιαίτερα ζητούμενη στη βιομηχανία τροφίμων για τη σταθεροποίηση προϊόντων καθώς και στη χημεία ως συστατικό καθαριστικών και προϊόντων φροντίδας.
Η αποξηραμένη κράνμπερι είναι φυσικοί καρποί που έχουν αποξηρανθεί ολόκληροι και έχουν εκλεπτυσμένη ξινά-γλυκιά γεύση. Οι καρποί έχουν σχήμα που θυμίζει αποξηραμένες σταφίδες, αλλά είναι μεγαλύτεροι, με ζωντανό χρώμα και ελαστική υφή. Οι καρποί κράνμπερι έχουν ευρεία χρήση στις κουζίνες όλου του κόσμου. Οι καρποί κράνμπερι είναι πλούσια πηγή βιταμινών (C, βιταμίνες της ομάδας B, E, K), μετάλλων (νατρίου, καλίου, φωσφόρου, ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, σιδήρου), φυτικών ινών, οργανικών οξέων, καροτενοειδών, φλαβονοειδών, τανινών και πηκτίνης. Η κράνμπερι δεν χάνει τις ιδιότητές της κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, γι' αυτό, προς όφελος της υγείας, μπορεί να καταναλωθούν τα παρασκευάσματά της, τα οποία δεν είναι τόσο ξινά όσο οι φρέσκοι καρποί κράνμπερι. Η κράνμπερι αποδεικνύεται εξαιρετική στην πρόληψη υποτροπών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Οξινίζει τα ούρα, γεγονός που οδηγεί στην εξόντωση των βακτηρίων που βρίσκονται στην ουροδόχο κύστη. Επιπλέον, τα οξέα που περιέχονται στην κράνμπερι μειώνουν την προσκόλληση των βακτηρίων, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται με τα ούρα.
Ένα στεφάνι από κοτσάνια και κλαδιά άνηθου στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απονεμόταν στους διακεκριμένους μονομάχους. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων δεύτερου γεύματος.
Χρησιμοποιείται για
Ζεστές και κρύες σάλτσες, σούπες, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, πιάτα ψαριών, πιάτα αυγών, καθώς και για τουρσί.
Γεύση
Πικρό χόρτο
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 16
Λίπη (γ / 100γρ)… 15
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 250
Παραδοσιακό φυτικό φαρμακευτικό προϊόν για την αύξηση της ποσότητας ούρων προκειμένου να επιτευχθεί η έκπλυση του ουροποιητικού συστήματος ως συμπληρωματική θεραπεία σε ήπιες ουρολογικές ενοχλήσεις. Το προϊόν είναι ένα παραδοσιακό φυτικό φαρμακευτικό προϊόν για χρήση σε συγκεκριμένες ενδείξεις αποκλειστικά βασισμένο σε μακροχρόνια χρήση.
Το κυκλοαστραγενόλ έχει μελετηθεί εκτενώς για τις ιδιότητές του στην ενεργοποίηση της τελομεράσης. Οι τελομερείς είναι ένα μέρος των χρωμοσωμάτων που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνοι για τη γήρανση των κυττάρων και το κυκλοαστραγενόλ πιστεύεται ότι πιθανώς αναστέλλει την ωρίμανση των κυττάρων.
Κατ. Αρ.: NST-10-159
CAS: 78574-94-4
Καθαρότητα: 98% (HPLC)
Μοριακός τύπος: C30H50O5
Μοριακό βάρος: 490,72
{"Chemical appearance":"Χημική εμφάνιση\n\nΤο Διθειοφωσφορικό BA ή Διβουτυλο Διθειοφωσφορικό Αμμώνιο έχει λευκή και ανοιχτό γκρι απόχρωση. Έρχεται σε μορφή λεπτού σκόνης που δεν έχει καμία οσμή. Έχει επίπεδο pH 9.\n\nChemical application and strength\n\nΤο Διθειοφωσφορικό BA ή Διβουτυλο Διθειοφωσφορικό Αμμώνιο είναι πολύ καλός συλλέκτης και παράγοντας φυγόκεντρης διαχωρισμού μη σιδηρούχων μεταλλικών ορυκτών όπως ο χαλκός, το θειούχο ψευδάργυρο (ενεργοποιημένο), το ασήμι, τα πολυμεταλλικά κοιτάσματα και ο μόλυβδος.\n\nΤα επίπεδα pH του είναι ιδανικά στη διαδικασία κατάθλιψης του σιδηροπυρίτη.\nΕίναι πολύ ισχυρός συλλέκτης σε σύγκριση με τα θειοκαρβαμικά και διάφορους δευτερεύοντες συλλέκτες.\nΕίναι καλός παράγοντας φυγόκεντρης διαχωρισμού και είναι αρκετά επιλεκτικός σε όξινες συνθήκες.\nΤο Διθειοφωσφορικό BA μπορεί να είναι αρκετά αδύναμο στη συλλογή μαγνητίζοντος πυρίτη και πυρίτη αλλά είναι πολύ επιλεκτικό.\nΕίναι πολύ καλός συλλέκτης του γαληνίτη και μπορεί να ενισχύσει τον διαχωρισμό του πυρίτη και του γαληνίτη.\n\nCAS Number: 53378-51-1\nHS Code: 292019"}
Ph Οξύ
Συμπυκνωμένο υγρό από Χουμικά και Φουλβικά οξέα για τη λιπασματοποίηση μέσω άρδευσης.
Προερχόμενο από φυσική αμερικανική Λεονάρντιτα.
Αυξάνει την Ικανότητα Ανταλλαγής Κατιόντων και την κατακράτηση νερού στο έδαφος.
Βελτιώνει τη δομή του εδάφους και τον αερισμό του.
Ευνοεί την απορρόφηση μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών στοιχείων.
Δρα σε μη αφομοιώσιμες μορφές φωσφόρου.
Βελτιώνει το ριζικό σύστημα των φυτών και τη μικροβιακή ζωή.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιολογικά στοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, του αίματος, του πεπτικού, των οστών, της υπερδραστηριότητας του αίματος ή του σχηματισμού νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα απορροφάται. Απορροφάται μόνο από 15 έως 40% των τροφών, δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Για εκείνους των οποίων η διατροφή δεν είναι πλούσια σε αυτά τα προϊόντα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιοχημικά στοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στον οργανισμό: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την ομαλή λειτουργία του νευρικού, κυκλοφορικού, πεπτικού και σκελετικού συστήματος, καταπολεμά την υπερπηκτικότητα του αίματος και τον σχηματισμό νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τις διαδικασίες γήρανσης και ενισχύει την ανοσία του οργανισμού. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά με κακή απορρόφηση. Από τις τροφές απορροφάται μόλις το 15-40%. Ξηροί καρποί, σπόροι, προϊόντα δημητριακών, χυλοπίτες, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Για εκείνους που η διατροφή τους δεν είναι πλούσια στα αναφερόμενα προϊόντα, η συμπλήρωση μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητη. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να προμηθευτείτε συμπληρώματα μαγνησίου σε μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιοστοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, του αίματος, του πεπτικού, των οστών, προλαμβάνει την υπερδραστηριότητα του αίματος ή τον σχηματισμό νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα απορροφήσιμο. Απορροφάται μόνο από το 15-40% των τροφίμων, σπόρους, προϊόντα δημητριακών, δημητριακά, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικά από τα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο. Για εκείνους των οποίων η διατροφή δεν είναι πλούσια σε αναφερόμενα προϊόντα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος παρέχει την καλύτερη απορρόφηση.
Η ινουλίνη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη πολυσακχαρίτης, που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον άνθρωπο, γι' αυτό και λειτουργεί ως διαιτητική ίνα. Εμφανίζεται στις ρίζες και τους βολβούς ορισμένων φυτών (ραδίκι, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, κολλιτσίδα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες). Συνήθως εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμίδες και ήπια γλυκύτητα. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, συνήθως δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως γέλη, παχύνεται και σταθεροποιεί τις ουσίες. Η ινουλίνη που προστίθεται στα τρόφιμα μειώνει τις θερμίδες, καταστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Χάρη σε αυτό, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας των καταναλωθέντων τροφίμων. Λειτουργεί σε άτομα με δίαιτες αδυνατίσματος. Η ινουλίνη δρα ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας και έχει θετική επίδραση στην υγεία.
Ομάδα προϊόντων: Χρώματα
Κυτταρικές δοκιμές/ Κιτ ανίχνευσης-ετικετοποίησης
CAS-Nr.: [771-97-1]
Θερμοκρασία αποθήκευσης: -20°C
Συνθήκες αποστολής: σε θερμοκρασία δωματίου
MW: 158,2 g/mol
Φόρμουλα: C10H10N2
CAS Nr:[771-97-1]
Κωδικός:D418
Οι νιφάδες καρύδας προέρχονται από τη σάρκα του καρύδου της καρύδας, η οποία πρώτα αποξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται σε μικρές νιφάδες. Η σάρκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες: C, E, K και της ομάδας B, καθώς και σε μέταλλα: ψευδάργυρος, φώσφορος, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρος. Η καρύδα και τα παράγωγά της (νιφάδες, τσιπ καρύδας, λάδι καρύδας) περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα προέλευσης ζώων θα πρέπει να περιορίζονται στη καθημερινή διατροφή, ωστόσο αυτά που προέρχονται από την καρύδα είναι κατασκευασμένα από πολύ μικρότερα μόρια και μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια χωρίς να αποθηκεύονται στον οργανισμό ως λίπος. Οι νιφάδες καρύδας περιέχουν τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Θα βρούμε επίσης μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και ηλεκτρολυτών, που επιτρέπουν τη διατήρηση της ισορροπίας οξέος-βάσης του οργανισμού.<strong>Συστατικά:</strong> νιφάδες καρύδας <strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong>Ενεργειακή αξία 2695kJ/655k
Η θειϊκή μας οξύ 96 % καθαρή είναι μια υψηλής ποιότητας, συμπυκνωμένη διάλυση οξέος, που εντυπωσιάζει με την καθαρότητα και την αξιοπιστία της. Με συγκέντρωση 94-97 % και πυκνότητα τουλάχιστον 1,833 g/cm³ (μετρημένη στους 20°C), αυτή η θειϊκή οξύ είναι ιδανική για βιομηχανική χρήση. Παρέχεται ως διαυγής έως ελαφρώς θολή, άχρωμη υγρή ουσία και είναι άοσμη.
Χημικά και αναγνωριστικά δεδομένα:
CAS-Nr.: 7664-93-9
EG-Nr.: 231-639-5
REACH Reg.-Nr.: 01-2119458838-20
Η θειϊκή μας οξύ παραδίδεται σε σταθερούς δοχείους που εξασφαλίζουν ασφαλή χειρισμό και αποθήκευση. Αυτή η υψηλής συγκέντρωσης οξύ είναι κατάλληλη για μια ποικιλία εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων χημικών συνθέσεων, βιομηχανικών διαδικασιών καθαρισμού, επεξεργασίας μετάλλων και ως καταλύτης σε διάφορες χημικές αντιδράσεις.
Καθαρότητα και αναλύσεις: Η ποιότητα της θειϊκής οξύ διασφαλίζεται μέσω αυστηρών ελέγχων, στους οποίους η περιεκτικότητα ελέγχεται τιτρωμετρικά. Επιπλέον, οι ακαθαρσίες είναι ελάχιστες:
Νικέλιο (Ni): μέγ. 1,0 ppm
Χαλκός (Cu): μέγ. 1,0 ppm
Μόλυβδος (Pb): μέγ. 5,0 ppm
Αρσενικό (As): μέγ. 1,0 ppm
Υδράργυρος (Hg): μέγ. 0,5 ppm
Σίδηρος (Fe): μέγ. 50 ppm
Όχι μόνο νόστιμοι, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει την ευημερία και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διάφορων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τα αμύγδαλα. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα φιστίκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο στο σώμα.